13 maj 2022
18:30

Gällstads FK

Stabilt försvarsspel gav bortaseger mot Dalsjöfors

Då gängse referatskrivaren inte såg matchen i fredags, har referatet därför dröjt. Men vi tog en pratstund med assisterande tränare Emil Andersson som kortfattat får ge sin syn:

"Första kvarten tycker jag vi har bra koll på Dalsjöfors, kunde lyfte bollar bakom deras backlinje och på det sättet få tryck på dom. Sen vet jag inte vad som händer riktigt under andra halvan av halvleken men vi får ändå med oss ett mål in i halvtidsvilan. Vi bröt bollen på mittplan och Elvin bröt in i straffområdet. Där avlossar han ett vänsterskott som inte har den precision och kraft han kanske önskat, men den når ändå en fristående Mattias Johansson kan snappa upp vid den bortre stolpen och enkelt rulla in till 1-0.

Andra halvlek känns det som vi har koll på från första sekunden. 2-0 kom från straffpunkten sedan Elvin löpt sig förbi sin försvarare och hamnat i en tuff duell med målvakten som vad man kan säga "var ute och hängde tvätt". Straffexekutor var Sebastian Forsblad som stegade upp och satte straffen säkert i målvaktens vänstra hörn."